FAQ

Waar kunt u me levering ?

Al onze producten hebben standaard een levering aan huis . Het afleveradres kan uiteraard afwijken van het factuuradres zijn. U kunt deze keuze maken bij het bestellen. Onze producten zijn die vandaag beschikbaar zijn in de volgende landen : Frankrijk, België , Nederland , Luxemburg , Spanje, Italië , Duitsland . Als u zich in een andere dan de hierboven genoemde regio , neem dan contact met ons. we zullen een persoonlijke inschatting geven op voor u om van de levering mogelijk te verstrekken.

Wanneer word ik afgeleverd ?

Al onze tafels zijn op bestelling gemaakt . Uw tafel zal uit binnen 15 dagen na ontvangst van uw betaling worden verscheept . U ontvangt een e-mail van ons zodra uw pakket aan de vervoerder wordt geleverd. We zullen om de vroegst mogelijke datum en het tijdstip van levering door e-mail waarschuwen.

Kan ik mijn bestelling afhalen ?

Ja, absoluut . Om dit te doen , selecteert u " terugtrekking " in de levering opties bij het bestellen. Wij informeren u per e-mail wanneer de datum waarop u kunt komen en het verzamelen van uw bestelling en onze dagen en uren . Ons magazijn is gevestigd op het volgende adres : 317 , Ground Huy , 1325 Chaumont-Gistoux Typisch, telt 15 dagen na de ontvangst van de betaling ( zie " Wanneer zal ik worden geleverd ? " )

Wat zijn de betaalmethoden beschikbaar ?

U kunt betalen met overschrijving.

Ik heb een vraag , kan ik contact met u opnemen ?

Uiteraard geen probleem . U krijgt een formulier te vinden om ons in de sectie zenden uw vragen.

Kan ik een reeds bevestigde bestelling wijzigen?

Onze tafels zijn gemaakt op bestelling, accepteren wij een order verandering binnen 24 uur na de validatie, met als doel om u het voordeel van de twijfel te geven , maar ook om snel te beginnen met het ontwerpen van uw tafel. Afhankelijk van de wijziging van uw bestelling, zal een prijsaanpassing nodig zijn : aan te vullen of terugbetaling van het verschil nieuwe order / bestelling geannuleerd . Wij beloven niet om u te vragen voor extra uitgaven als je de deadline gegeven 24 uur te voldoen. Bovendien kan de volgorde niet worden gewijzigd .

Mijn bestelling kwam beschadigd , wat moet ik doen ?

We hebben strikte regels geïmplementeerd om dit niveau in ons magazijn . De gesprekspartners zijn dan ook beperkt , case is uitzonderlijk. Een incident is altijd mogelijk en indien dit het geval is , verzoeken wij u contact met ons binnen 2 dagen na levering door het sturen van foto's van de schade. Onze klantenservice zal de procedure uitleggen . Wij raden u aan om zorgvuldig te inspecteren de tafel op het moment van levering. Als het heeft een aantal gebreken dan ook, dank u om een ​​< strong> reserve te sturen op de levering < / strong > .